En av mina favoritcaferätter har alltid varit pasta pesto (på kafe vallgatan). Det här var från början ett försök att återskapa den och rätten och jag tycker att jag har lyckats riktigt bra. Alla mått är ungefärliga.
ingredienser:
Kycklingfiléer
pasta (gärna färsk)
En kruka basilika
två vitlöksklyftor
ca 1 dl pinjenötter
riven parmesanost 1-2 dl
matlagningsgrädde
soltorkade tomater
champinjoner
olivolja
salt och peppar
bryn kyckling, blanda ner champinjonerna.
krossa pinjenötter i en mortel, blanda tillsammans dessa, hackad basilika, olivolja, vitlök och parmesanost. Rör ner blandningen med kycklingen och champinjonerna. Vänta en liten stund tills dofterna börjar tränga upp ur pannan, häll sedan i grädden och de soltorkade tomaterna. Låt puttra en liten stund, servera med pastan och en grönsallad.
måndag 7 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den här rätten gjorde jag i helgen, och det var verkligen supergott! Jag har gjort den lite då & då innan, men med pesto från burk, verkligen en helt annan grej att göra egen!
SvaraRadera