800 gr torskfile
2 burkar kokosmjölk
Grön currypasta
Ca 10 cm stump ingefära, riven
2 lime
1 kruka thaibasilika
Fisksås
2 vitlöksklyftor, pressade
1 gul lök, hackad
1 knippe salladslök, hackad
1 kruka koriander
Färska brytbönor
Ris
Koka ris.
Häll olja i en panna, låt currypasta, lök, vitlök och ingefära svettas med. Mängden currypasta beror på vilken sort och vilken styrka. Några teskedar. Häll på kokosmjölken innan det tagit färg, skall bara fräsas lätt.
Häll på limeskal, limesaft, fisksås (några msk) och smaka av. Vänd ner fisken, rör försiktigt, låt koka lätt ca 3 min. Vänd ner thaibasilika och salladslök, puttra lätt någon minut.
Servera med lätt kokta och krispiga brytbönor, ris och rikligt med koriander!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar