torsdag 17 juni 2010

Franska Gifflar



Detta är perfekt att baka och frysa in, och sen bara tina och ta med på picnicen eller till stranden.

Gifflar med fyllning (32 st)

Gifflar med fyllning (32 st)

50 gr jäst
50 gr smör
4 dl vatten
1 ägg
1,5 tsk socker
1,5 tsk salt
1,3 lit / 780 gram Vetemjöl

Fyllning:
32 skivor rökt eller kokt skinka
Dijon senap
Ost i skivor

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Låt det bli fingervarmt, och häll i bunken. Rör om så att jästen löser sig.

Häll i socker, salt, ägg och ca hälften av vetemjölet. Arbeta till en jämn smet. Fyll på med resten av mjölet. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.


Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje bit till en rundel. Skär rundeln i 8 bitar, som tårtbitar. Lägg på en rätt rejäl klick senap, en skinkbit och en ostbit på varje bit, och rulla ihop - börja med den bredaste delen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 30-40 min.


Sätt på ugnen på 250 grader. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda sedan strax nedanför mitten i ugnen i ca 8 minuter.



1 kommentar:

  1. De här ska jag prova, minns att du bjudit på dem och att de var supergoda! och vilka underbara bilder!!!

    SvaraRadera

 

View My Stats