
Gifflar med fyllning (32 st)
50 gr jäst
50 gr smör
4 dl vatten
1 ägg
1,5 tsk socker
1,5 tsk salt
1,3 lit / 780 gram Vetemjöl
Fyllning:
32 skivor rökt eller kokt skinka
Dijon senap
Ost i skivor
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vattnet. Låt det bli fingervarmt, och häll i bunken. Rör om så att jästen löser sig.
Häll i socker, salt, ägg och ca hälften av vetemjölet. Arbeta till en jämn smet. Fyll på med resten av mjölet. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.
Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje bit till en rundel. Skär rundeln i 8 bitar, som tårtbitar. Lägg på en rätt rejäl klick senap, en skinkbit och en ostbit på varje bit, och rulla ihop - börja med den bredaste delen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 30-40 min.
Sätt på ugnen på 250 grader. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda sedan strax nedanför mitten i ugnen i ca 8 minuter.

De här ska jag prova, minns att du bjudit på dem och att de var supergoda! och vilka underbara bilder!!!
SvaraRadera