tisdag 15 januari 2013

Thailändsk Ljummen Nudelsallad

Så, efter lång tid utan något inlägg kommer äntligen ett igen!
Denna rätten är verkligen god, och med riktig thailändsk smak, så testa den!

Ca 4-6 portioner

700 gr Kyckling innanlårfilé (Eller kycklingfilé delad i rätt stora bitar)
Äggnudlar, ca 2-3 "plattor"
2 stjälkar citrongräs
Fisksås, ca 4-5 msk
1-2 röd chili, hackad
½ - 1 Lime
Rapsolja
Örtsalt (funkar med vanligt salt också)
1-2 röd paprika
½ gurka
Jordnötter
1 kruka koriander




Blanda ihop marinaden till kycklingen. skär citrongräs stjälkarna i bitar på ca 4 cm, och banka dem med knivsskaftet så smaken frigörs. Hackad röd chili, och ungefär lika mycket fisksås som olja. Låt kycklingen ligga så länge som möjligt, gärna över natt, dock minst 30 min.

Skiva gurka och paprika och lägg i en salladsskål.

Börja steka kycklingen, tillsammans med mycket marinad, på ganska hög värme så den inte blir kokt i all vätska.

Koka äggnudlarna.
Blanda under tiden ihop Limesaft, rapsolja och lite örtsalt, shejka. När äggnudlarna är klara häll den såsen över dem, så de får smak samt inte klibbar ihop sig.
Blanda ner äggnudlarna i salladsskålen, och häll på rikligt med halv-krossade jordnötter.
Blanda ner kycklingen. Och avsluta med att klippa över en kruka koriander.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

View My Stats