måndag 30 november 2009

Mustig Fisksoppa med Saffran

Härlig och höstig sötpotatissoppan låter, den ska jag definitivt prova snart.
Här kommer min favoritsoppa, passar så bra en ruskig och regning höstdag.
Jag har gjort denna soppan i oerhört många olika utföranden, det började, som så ofta med mig att jag hämtade inspirationen från en soppa jag såg i ett recept någonstans. Därifrån har jag experimenterat mig fram. Den blir alltid annorlunda från gång till gång, och Andreas menar till och med att soppan blir godare och godare för varje gång.
När jag haft räkor i, har jag ofta sparat skalet som jag kokat i vatten, och använt som buljong i soppan. Tar ju förstås lite längre tid, vanlig fiskbuljong eller fond blir naturligtvis också bra!
Kan tänka mig att det är väldigt gott att lägga i potatistärningar i soppan också.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika i smala strimlor
Lax & Torsk & Räkor – valfri mängd
2 burkar krossade tomater
1-2 påsar saffran
Fiskbuljong tärning
Ca 4 dl vatten
Ca 3 dl vitt vin
2 pkt Matlagningsgrädde el. creme fraiche
Salt & Peppar
Ev. gurkmeja för färgens skull

Fräs den hackade löken i smör. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, vitt vin, vatten, buljongtärning och matlagsningsgrädde
Låt puttra tills alkoholen kokat bort. Krydda med saffran, salt och peppar. Tillsätt eventuellt gurkmeja för att få en härlig färg.
Lägg i fisk och räkor och koka tills fisken är färdig.
Tillsätt den strimlade paprikan de sista minutrarna.
Detta är en riktig favoritsoppa, som vi ofta äter både till vardags och fest. Smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du tyckte om lasagnen, och det lät ju jättegott med aubergine! Idag lagade jag din fisksoppa och hjälp vad god den var! Rik smak och den kändes riktigt lyxig! Både Arjan och jag blev förtjusta och den kommer att bli en favorit även i vårt hem framöver! /Ulrika

    SvaraRadera

 

View My Stats