
Den här rätten är lite otippad och man får känna sig fram i hur mycket smaker man vill blanda, man kan alltid välja bort någon eller några ingredienser. Idag när jag gjorde den hade jag även i selleri. Andra gånger har jag smaksatt med hot chipotle, det är riktigt gott om man tycker om sin mat lite starkare.
Ingredienser:
kassler (jag använder kalkonkassler)
halloumiost
krossade tomater
vitlök
pasta
lök
pasta
lök
zucchini
champinjoner
spenat
riven ost
Sätt på pastavattnet och låt pastan koka några minuter, den ska inte vara helt klar. Låt lök och zucchini mjukna tillsammans med lite vitlök. Tillsätt kassler, halloumin, champinjoner. peppra och salta jag hade i oregano också. Efter några minuter häll på de krossade tomaterna och lägg i spenaten om du använder bladspenat så lägg i den först mot slutet, om du använder fryst spenat lägg i den så att den hinner tina lite i såsen. Häll av pastan och blanda ner den i röran. Häll över alltsammans i en ugnssäker form och blanda ner riven ost, avsluta med ett lager riven ost ovanpå.
smaklig måltid!
Åh, detta verkar vara en väldigt trevlig rätt! Spännande kombination, den ska jag absolut prova snart.
SvaraRaderaEn sak som slog mig direkt när jag läste receptet är, blir det inte väldigt salt med både halloumi och kassler som är så salt i sig? Måste man vara försiktig med saltningen?
Ja, egentligen behöver du inte tillföra något extra salt. Men kalkonkassler är något mindre salt än vanlig tror jag. Det blir kul att höra vad du tycker!
SvaraRaderaI förrgår gjorde jag denna rätten! JÄTTE gott var det! Riktigt kul och smart recept som det är lätt att göra mycket av. Många käcka matlådor att fylla frysen med!!
SvaraRaderaVad kul att du tyckte om den!
SvaraRaderaSer ju att jag glömde skriva att den ska gratineras en stund i ugnen. Man kan göra den torrare också med mindre vätska men jag gillar den med krossade tomater.