
Detta är en suveränt god rätt, som jag och Andreas mamma lagade tillsammans i Tyskland. Det var ett recept hon haft i över 20 år, alltid velat prova men aldrig kommit till skott.
Man måste ju naturligtvis tycka om sauerkraut, och gör man det tror jag inte man kan bli besviken.
Ingredienser:
Potatismos
1 ägggula
1 pkt bacon
Ca 500 gr Surkål
1 äpple – klyftat
1 medwurst korv
200-400 gr Lätt creme fraîche
Ca 4 msk vitt vin
2 tsk socker
Hackad Persilja (fryst går jättebra)
Mejram
Muskot
Riven ost
Tillaga potatismoset (köpt eller hemamgjort), och bred ut i en stor smord ugnsform. Koka sauerkraut i ca 20 min. Fräs hackat bacon. De sista 10 min i sauerkrautgrytan skall bacon, mejram, socker, salt & peppar koka med. Bred ut sauerkrautblandningen ovanpå potatismoset. Stick ner klyftade äpplen och korvskivor (ca 2cm breda) i sauerkrauten. Blanda creme fraiche med riven muskot, salt & peppar, vin och äggula. Häll över sauerkrauten. Avsluta med riven ost. Sedan in i ugnen, 200 grader, 35-40 min. Strö över persilja innan servering .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar