fredag 22 januari 2010

Mango Caprese

Detta är en underbar rätt, perfekt till lunch, lättare middag eller som förrätt.
Man kan inte bli besviken!

Mozzarella
1 Mango
Tomater
Salladslök
½ röd chili
Olivolja
Curry
Brunt råsocker
Citronsaft (eller limesaft)


Varva skivad mozzarella, tomat och mango.
Gör såsen: (rör om hela tiden)
Hetta upp olivolja i en kastrull
Häll i ganska rikligt med curry
Häll i råsocker, ca 2 msk
När sockret smält tillsätts citronsaften och sen är såsen klar, låt svalna något.
Häll såsen över capresen.
Strimla salladslök och chili och strö över.

Såsen får man balansera lite beroende på hur söt, stark, grötig/flytande man vill ha den.

Servera med ett gott bröd.

Jag gjorde denna rätten idag, men salladslök var slut i affären, så jag tog tunna strimlor purjolök istället.

1 kommentar:

 

View My Stats