Fredagsmiddag… Gärna lite godare. Gärna något man inte ätit innan. Gärna lättlagat…Och nu skulle det vara vegetariskt också!
Min bror med familj kom på besök i fredags, och Nina är vegetarian. Vanligtvis bukar jag få sitta och skämmas för att jag glömmer att mina vänner är nötallergiker eller vegetarianer, så jag var oerhört nöjd med att komma ihåg att laga något vegetariskt.
Jag kan säga att jag var väldigt förvånad över hur snabbt det gick att laga denna rätten, och så gott det blev!
1 purjolök
Kräftstjärtar i lake
Räkor
1-2 dl vitt vin
½ burk creme fraiche
Hackad dill
2 avocados, skivade
Pasta – ex. färsk fylld tortellini eller tagliatelle
Riven parmesan
Strimla purjon i ringar, och låt mjukna i en panna med olja.
Salta och peppra och tillsätt vinet och creme fraiche.
Vänd ner dill och räkor/kräftor.
Servera med några avocadoklyftor på toppen och rikligt med riven parmesan över.
måndag 30 november 2009
Kräftpasta med Purjo
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det som är så kul med den här bloggen är att jag får nya idéer som jag aldrig hade kommit på själv, du är verkligen kreativ Emma! Tomatrisotton ser jag fram emot att provlaga, låter ju jättegott!
SvaraRaderaIdag åt vi kräftpasta till middag och det var en succé, Även denna rätt tycker jag känns lyxig och passar bra som bjudrätt! Det blev en mjuk och god smak av cremé fraichen och vinet. Eftersom vi behövde lite nyttigheter serverade jag den med broccoli. Jag hade ingen purjolök hemma utan fick ersätta med vanlig lök. Jag hade i lite lime i såsen vilket gav en fräsch syrlighet.
/Ulrika