måndag 30 november 2009

Vegetarisk Lasagne

Åh vilka spännande recept! Blev riktigt sugen. Brukar du använda fryst fisk i fisksoppan eller köper du färsk?
Appropå vegetariskt så kan jag dela med mig av ett jättebra lasagnerecept. Hittade detta på en blogg. Det här är, tro det eller ej, Arjans favoriträtt. Min make som i vanliga fall är skeptisk till allt utan kött tycker att det här är det godaste som finns, så det är värt att testa.

2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 brk krossade tomater
2 dl creme fraiche (lätt)
2 tsk salt
En nypa sockernymalen svartpepparblad från en kruka basilika
250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g parmesanost

Skiva morötter och bryn i olja med lök,vitlök och chilin, tillsätt zucchini och creme fraiche och krossade tomater. låt puttra tio minuter. Hacka basilikan och blanda i den.
Först ett lager sås sedan lasagneplattor, sås igen, hälften av spenaten och hälften av feta osten. nya lasagneplattor och samma procedur igen. sedan lasagneplattor och ett avslutande lager sås, strö över parmesanost.
In i ugnen 225 grader 30 minuter.
Mycket gott!

1 kommentar:

  1. OJ!! Vad god den var! Helt otroligt!
    Men jag tror på allvar att jag lider av undermedveten receptskräck eller något i den stilen, för jag improviserade lite ändå. Jag hade ingen zucchini, utan tog aubergine istället. Jag blandade inte i den i tomatsåsen, utan skivade den och hade den som ett lager. Och så blandade jag i chilisås i tomatsåsen också, för jag gjorde lasagnen i en så stor plåt att det blev lite för lite sås, så den behövde drygas ut.

    Gällande fisksoppan, så brukar jag oftast ha fryst fisk när jag gör den till vardags. Vi har haft den och bjudit på någon gång också, och då har vi köpt färsk. /Emma

    SvaraRadera

 

View My Stats