
Idag blev det en maträtt innehållande korv till middag. Det händer inte alls ofta, kanske får bli ändring på det, för den här rätten var riktigt smarrig!
Jag hittade en Chorizokorv som var lite smalare i formen och som hade 95% köttinnehåll! Då blir det en helt annan grej med korv tycker jag.
Vi åt liknande gryta, fast som tapas när vi var i Spanien för ett tag sedan. Jag har länge tänkt att jag skulle göra ett eget försök att återskapa den grytan, och jag måste säga att det blev inte alls så dumt!
Middag för ca 6 personer
8 st "smala" Chorizo eller 6 st tjocka
2 burkar krossade tomater
1 schalottenlök
3 stora vitlöksklyftor
Ca 1,5 dl vitt vin (OBS! Mängden är väldigt uppskattad)
Ca 1,5 dl citronsaft (OBS! Mängden är väldigt uppskattad)
Ca 2 msk hackad persilja
En nypa socker
Salt & Peppar
Hacka schalottenlök och pressa vitlöksklyftorna i en panna. Låt mjukna i olivolja. Tillsätt krossade tomater, skivad/delad korv, vin och citron. Jag hällde i både vin och citron i flera små omgångar, så mängden är jag väldigt osäker på. Det skall vara ganska kraftig vin och citronsmak på grytan.
Vi åt grytan till pasta penne och en grönsallad. Men jag kan tänka mig att det smakar väldigt gott till klyftpotatis eller stekt potatis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar