
Idag blev det lite lyxigare mat till middag. Ibland får man gotta till det även på måndagar!
Middag för ca 4 personer
Ca 10 st lasagneplattor
Fyllning
400 gr ricottaost
400 gr kallrökt lax
Citronsaft
Peppar
Sås
4 dl matlagningsgrädde
3-4 msk fiskfond eller 1-2 tärningar fiskbuljong
0,5 dl matlagningsvin
2-3 msk röd rom
Salt, Vitpeppar
Koka lasagneplattorna i omgångar i ca 5 minuter, så att de är tillräckligt mjuka för att rullas ihop.
Bred ut ricottasmeten på plattorna, rulla ihop och dela rullen på 2. Ställ stubbarna i en ugnsfast form.
Blanda alla ingredienser till såsen, låt få ett uppkok.
Häll såsen i formen med stubbarna. Häll helst inte över rullarna, så att såsen hamnar i rullarna, utan försök hälla vid sidan.
Sätt in i ugnen, 175 grader, ca 25 minuter.
Den här ska jag laga idag, efter att ha smakat denna underbara rätt hemma hos Emma! /Frida
SvaraRaderaKul! Hoppas det blir bra!!
SvaraRadera