måndag 10 maj 2010

Pastastubbar med Ricotta & Lax


Idag blev det lite lyxigare mat till middag. Ibland får man gotta till det även på måndagar!

Middag för ca 4 personer

Ca 10 st lasagneplattor

Fyllning
400 gr ricottaost
400 gr kallrökt lax
Citronsaft
Peppar

Sås
4 dl matlagningsgrädde
3-4 msk fiskfond eller 1-2 tärningar fiskbuljong
0,5 dl matlagningsvin
2-3 msk röd rom
Salt, Vitpeppar

Koka lasagneplattorna i omgångar i ca 5 minuter, så att de är tillräckligt mjuka för att rullas ihop.
Bred ut ricottasmeten på plattorna, rulla ihop och dela rullen på 2. Ställ stubbarna i en ugnsfast form.

Blanda alla ingredienser till såsen, låt få ett uppkok.
Häll såsen i formen med stubbarna. Häll helst inte över rullarna, så att såsen hamnar i rullarna, utan försök hälla vid sidan.

Sätt in i ugnen, 175 grader, ca 25 minuter.

2 kommentarer:

  1. Den här ska jag laga idag, efter att ha smakat denna underbara rätt hemma hos Emma! /Frida

    SvaraRadera
  2. Kul! Hoppas det blir bra!!

    SvaraRadera

 

View My Stats