torsdag 17 juni 2010

Getostfylld Lax med Sparris och Persikasallad

Idag gjorde jag denna rätten, som blev en succé.
Riktigt fräscht och väldigt smaskigt!

Laxfiléer
Getost (Eller fetaost som jag använde idag, det blir nog dock godare med typ chevre)
Valnötter
Flytande honung
Grönsallad
Stekt grön sparris i bitar
1-2 persikor
Övrigt: Tomater, Gurka, rödlök, oliver etc...
Citronsaft
Olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Gör ett snitt i laxfiléerna, och proppa ner så mycket ost som möjligt, lägg även lite uppepå. Krossa lätt några valnötter i handen, och strö över. Häll på peppar och lite flingsalt. In i ugnen ca 25 minuter.

Gör salladen. Häll över olja, citronsaft, salt och peppar.

Ringla gärna lite honung över laxfiléerna när de är klara.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. Idag blev det denna rätt och både jag och Arjan föll direkt. Oj vad gott! och så enkelt att göra! Vi serverade laxen med en quinoasallad och det passade väldigt bra till.

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att ni testade den, och att den föll er i smaken!

    SvaraRadera

 

View My Stats