
Idag gjorde vi denna rätten, och det var fantastiskt gott. Vi hade köpt färsk kolja, och det finns ju inte mycket som går upp mot färsk fisk, men en fryst bit torsk eller kolja funkar säkert också fint.
Ingredienser 3-4 portioner
Ca 600 gr kolja eller torsk
½ fint hackad rödlök
Ca 1 dl kapris
Ca 2 dl tärnade rödbetor (Färska som först kokas och sen tärnas är godast, men funkar även med inlagda)
Dill
100 gr smör
Sätt på potatis.
Hacka rödlök och tärna rödbetor.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt rödlök, kapris och rödbetor. Fräs i några minuter och salta och peppra samt blanda ner lite dill.
Stek hastigt fisken i rikligt med smör. Lägg upp fisken på tallrik, och häll rödbetsröran över fisken. På med några potatis - klart att avnjuta!
Smaklig måltid!
Ingredienser 3-4 portioner
Ca 600 gr kolja eller torsk
½ fint hackad rödlök
Ca 1 dl kapris
Ca 2 dl tärnade rödbetor (Färska som först kokas och sen tärnas är godast, men funkar även med inlagda)
Dill
100 gr smör
Sätt på potatis.
Hacka rödlök och tärna rödbetor.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt rödlök, kapris och rödbetor. Fräs i några minuter och salta och peppra samt blanda ner lite dill.
Stek hastigt fisken i rikligt med smör. Lägg upp fisken på tallrik, och häll rödbetsröran över fisken. På med några potatis - klart att avnjuta!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar