tisdag 8 november 2011

Örtbakad Lax med Marinerade Blomkål

Detta är en jätteenkel och god laxrätt. Här gjorde jag den med fantastiskt goda råa blomkål till! Lite GI-middag helt enkelt. Jag brukar inte ha behovet av potatis, pasta eller ris till alla rätter, så då är detta perfekt. Laxen blir så saftig och smakrik med alla goda örter!

Ingredienser till Laxen:

Lax

Olivolja

Örtsalt, lite peppar

½ citron, tärnad

2 vitlöksklyftor, skivade

Rikligt med örter, dill, gräslök, persilja


Ingredienser till Blomkål:

Färsk blomkål

Olivolja

Vitvinsvinäger

Örtsalt + Lite peppar

Persilja

(+ev. en skvätt citronsaft)


Strö över allt på laxen, och in i ugnen ca 20-30 min på ca 180 grader.

Dela blomkålen i små buketter och lägg i en bunke. Häll över olja, vinäger, persilja och salt & peppar.


Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

View My Stats