fredag 18 november 2011

Porterstek

En gammal klassiker! Ett gott recet vi blev bjudna på av min kära Therése.
Gjorde detta för någon vecka sedan, och det blir en repris i helgen. Så gott!!

Ingredienser:
Ca 1 kg högrev
1 flaska porter (eller annan mörk öl)
1,5 dl Outspädd svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soya
Ca 10 torkade enbär
1 tsk timjan
8 svartpepparkorn
3 köttbuljongtärningar
2 krossade vitlöksklyftor
1 stor gul lök i klyftor

Sås:
Sky, vetemjöl, grädde

Putsa köttet. Blanda alla ingredienser (förutom det till såsen) i en stor kastrull.
Köka upp. Sätt in kötttermometern. Sjud långsamt under lcck tills innertemperaturen visar 75 grader, ca 1-1,5 timma.
Ta grytan från plattan, och låt köttet ligga i ca 20 minuter innan det skärs upp. Gör såsen under tiden. Blanda mjöl och grädde. Sila ut sky, och blanda med mjölet och grädden i en kastrull. Låt koka några minuter. Smaka ev. av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis och grönsaker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

View My Stats