måndag 5 december 2011

Triss i Pizzor

Vi hade pizzakväll här för ett par vänner häromveckan.
Vi gjorde pizzor, fast lite annorlunda sådana, och det blev så gott, så enkelt och så uppskattat.

Pizzadeg; antingen köpt eller egengjord
Tomatsås; antingen köpt eller egengjord
Alla pizzorna gräddas först i ugnen (botten+tomatsås) på ca 220 grader, ca 10-15 minuter (Lite beroende på hur tunnt kavlade de är).
Ingredienserna läggs på först efter gräddningen.
Det skall vara RIKLIGT med ingredienser, stora berg av godsaker på pizzorna, annars förlorar man en stor del av poängen.

Pizza 1:
Tjockt lager ruccola
Bresaola skinka
Pinjenötter
Generöst med hyvlade stora tjocka parmesanskivor
Rikligt med tryffelolja
Flingsalt & Svartpeppar

Pizza 2:
Mozarella
Delade körsbärstomater
Ridderheims "Pomamore", vilket är soltrokade körsbärstomater med basilika & parmesan
En kruka färsk basilika
Sås på ihopvispad balsamico, olivolja, salt & peppar
Lite extra flingsalt

Pizza 3:
Maché sallad
Baconlindade dadlar (stekta i förhand)
Färska fikon i klyftor
Mögelost
Valnötter
Sås på balsamico, honung, olivolja, salt & peppar)
Lite extra flingsalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

View My Stats