onsdag 23 oktober 2013

Dumplings!!

Vår nya stående favoriträtt här hemma är egengjorda dumplings. Otroligt gott, och hela familjen älskar det. Tar lite tid förstås, så mer en helgrätt.

Vi har köpt 2 st runda korgar för dimsum i en asiatisk mataffär. Där köper vi även färdiga ark gyoza deg.

Receptet på fyllningen har vi testat oss fram med, supergott!

Fyllning:

1,5 kg fläskfärs
1-2 krukor koriander
1 pkt salladslök
1 hackad röd chili
4 vitlöksklyftor
10-15 cm ingefära, skalad och riven
Ca 4 msk sesamolja
Ca 6 msk soya (kikkoman)
Salt och peppar
Ev en skvätt fisksås

Stek en klick för att smaka av. Behövs mycket salt och snåla inte med ingefära och sesamolja.

Fyllningen läggs i ett ark dumplingsdeg som stängs med några nyptag.
Smörpapper i korgen så slipper de fastna! Och ångkokas sedan ca 15 minuter. Funkar bra med 2 korgar på varann.
Om man förbereder dumplings, så måste man lägga en fuktad kökshandduk över, de torkar annars!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

View My Stats