Vår nya stående favoriträtt här hemma är egengjorda dumplings. Otroligt gott, och hela familjen älskar det. Tar lite tid förstås, så mer en helgrätt.
Vi har köpt 2 st runda korgar för dimsum i en asiatisk mataffär. Där köper vi även färdiga ark gyoza deg.
Receptet på fyllningen har vi testat oss fram med, supergott!
Fyllning:
1,5 kg fläskfärs
1-2 krukor koriander
1 pkt salladslök
1 hackad röd chili
4 vitlöksklyftor
10-15 cm ingefära, skalad och riven
Ca 4 msk sesamolja
Ca 6 msk soya (kikkoman)
Salt och peppar
Ev en skvätt fisksås
Stek en klick för att smaka av. Behövs mycket salt och snåla inte med ingefära och sesamolja.
Fyllningen läggs i ett ark dumplingsdeg som stängs med några nyptag.
Smörpapper i korgen så slipper de fastna! Och ångkokas sedan ca 15 minuter. Funkar bra med 2 korgar på varann.
Om man förbereder dumplings, så måste man lägga en fuktad kökshandduk över, de torkar annars!
onsdag 23 oktober 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar