Det här blev jag bjuden på en midsommar och jag blev förtjust. Det var första gången som jag träffade värdparet så jag skämdes lite när jag frågade om jag fick ta om för tredje gången... men det var så otroligt gott! Jag bad såklart om receptet och det är nästan det bästa av allt, det är otroligt enkelt att göra.
2 dl grädde (jag använder 20 % milda visp)
2 dl 10% kesella naturell
200 g vit choklad.
Något att garnera med t ex jordgubbar, hjortron, blåbär
Vispa grädden ganska hårt, blanda ner kesellan, smält chokladen i vattenbad och blanda ner den. Rör om och låt stå i kyl. Det skadar inte att göra den dagen innan men samma dag går också utmärkt. Lägg på bär eller fruk innan du serverar. Njut!
onsdag 27 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
På valborg kombinerade jag två av våra bloggrecept. Jag gjorde denna underbara chokladmousse och bredde ovanpå den "magiska" kladdkakan! Det blev grymt gott, och jag dekorerade varje bit med en jordgubbe, det såg festligt ut!
SvaraRadera