onsdag 3 februari 2010

Rubbed Chicken med Ugnsgrönsaker och Fetakräm

Idag blev det väldigt god kyckling här hemma.
Denna rätten sköter sig själv i ugnen, sån mat gillar jag! Fetakrämen är ljuvlig!

Ingredienser
Potatis
Palsternacka
Morötter
Kycklingfiléer
Perilja
Citronsaft
Vitlök
1 röd chili, hackad
½ Fetaost
Matlagningsyoghurt
Honung

Börja med att klyfta potatis och grönsaker, lägg i en oljad form, häll över olivolja, salt, peppar och paprikapulver, blanda runt och kör in i ugnen.

Blanda rubbingen: Hackad persilja, hackad röd chili, citronsaft, 2 pressade vitlöksklyftor, salt & peppar. Gnid in kycklingen med rubbingen, och då grönsakerna varit inne i ca 20 minuter lägger du kycklingen i samma form på grönsaker och potatis. Låt bakas i ugn ca 20 minuter, till kycklingen är klar.

Kan eventuellt behövas röras runt bland potatisen och grönsakerna då och då så att inga bitar bränns.

Fetakräm: Smulad fetaost, honung och matlagningsyoghurt.

3 kommentarer:

  1. mums vad gott det ser ut! jag gillar också mat som sköter sig själv i ugnen, då har man tid att fixa med annat och diska allt annat!

    SvaraRadera
  2. Idag lagade jag denna goda rätt och fick oerhört mycket beröm av maken. Hade ingen fetaost hemma så gjorde en kall sås med matlagningsyoughurt, ser fram emot att prova med fetaostkrämen kan tänka mig att det är fantastiskt gott.

    SvaraRadera
  3. Kul att ni gillade receptet! Rubbingen är verkligen smarrig!

    SvaraRadera

 

View My Stats