måndag 22 februari 2010

Perfekt Vardagsmat


Idag blev det Flygande Jakob till middag. En sån suverän vardagsrätt!

Ingredienser: (Stor gratängform)
Ca 3 kycklingfiléer, strimlade
1 pkt bacon
ca 5 dl matlagningsgrädde
ca 4 msk chilisås
Ris för ca 4 portioner
Jordnötter
1 skivad banan

Koka ris och lägg i botten på en gratängform.
Fräs kyckling och lägg över.
Fräs bacon och strö över.
Blanda matlagningsgrädde och chilisås och häll över.
In i ugnen, ca 175 grader i ca 30 min.
Tag ut formen efter halva tiden och strö över jordnötter.
Servera med skivad banan.

Om man vill göra en lyxigare variant skall man använda vispgrädde som man vispar fluffigt. Sedan blandar man i chilisåsen i grädden, och breder över gratängen.

1 kommentar:

 

View My Stats