Hittade detta receptet i tidningen Allt om Mat, såg väldigt gott ut, och jag vara bara tvungen att testa. En fräsch fiskrätt som är lätt att göra. Funkar även att förbereda innan, quinoasalladen ställer man i så fall i kylen, och så steker / ugnssteker man torsken strax innan servering bara.
När jag gjorde detta så stekte jag torsk för (tror jag) första gången i mitt liv. Jag har alltid kokat, pocherat eller ugnsstekt torsk innan, så det var en ny grej för mig, det var jättegott!! Det kommer jag göra igen
Ingredienser ca 4 port:
6 Färska rödbetor, kokta och klyftade
½ Rödlök
Quinoa 4 port.
Hackad persilja
2 msk olja
2 msk vitvinsvinäger
Rivet citronskal av 1 citron
4 torskfiléer
Salt & Peppar
Koka och klyfta rödbetorna. Koka quinoan och tillsätt rödbetorna, rör om så att quinoan får röd färg. Tillsätt rödlök och persilja. Blanda olja och vinäger och häll över. Salta och peppra.
Pensla fiskfiléerna med olja och gnid in i salt. In i ugnen 12 minuter på 150 grader, alternativt stek filéerna i stekpanna.
Riv över citronskal och servera!
måndag 1 mars 2010
Torsk med röd Quinoasallad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar