
Denna kladdkaka går inte att beskriva med ord, den måste provas!
Om jag skulle valt ut ett recept att göra hemligt (à la amerikanska hemmafruar) hade jag valt det här. Lite spännande är att receptet växt fram, och kommer inte från någon kock.
Jag blev bjuden på kakan av en tjej i mammagruppen. Hon i sin tur visste inte riktigt vem hon fått receptet från, och hade själv ändrat i det lite. Detta är min version, efter att ha testat mig fram några gånger.
Bästa resultatet får man om man gör kakan en eller två dagar innan den skall ätas.
Ingredienser
200 gr mörk god choklad
200gr smält smör
---
4 ägg
2 dl socker
---
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
En skvätt (ca 2 msk) superstarkt kaffe
4 msk kakao
Blanda ingredienserna i 3 skålar enligt uppdelningen ovan. Ägg och socker skall vispas poröst.
Blanda ner innehållet i skål 1 och 2 i skål 3 och rör om (skål 3 bör därför vara rymlig)
Häll alltihop i en väl smord form med löstagbara kanter (24 cm diameter)
In i mitten av ugnen på 225 grader, 15 minuter.
Kakan skall vara mycket lös när man tar ut den, så allt är i sin ordning!
Låt svalna och ha den ståendes i kylskåp.
Om jag skulle valt ut ett recept att göra hemligt (à la amerikanska hemmafruar) hade jag valt det här. Lite spännande är att receptet växt fram, och kommer inte från någon kock.
Jag blev bjuden på kakan av en tjej i mammagruppen. Hon i sin tur visste inte riktigt vem hon fått receptet från, och hade själv ändrat i det lite. Detta är min version, efter att ha testat mig fram några gånger.
Bästa resultatet får man om man gör kakan en eller två dagar innan den skall ätas.
Ingredienser
200 gr mörk god choklad
200gr smält smör
---
4 ägg
2 dl socker
---
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
En skvätt (ca 2 msk) superstarkt kaffe
4 msk kakao
Blanda ingredienserna i 3 skålar enligt uppdelningen ovan. Ägg och socker skall vispas poröst.
Blanda ner innehållet i skål 1 och 2 i skål 3 och rör om (skål 3 bör därför vara rymlig)
Häll alltihop i en väl smord form med löstagbara kanter (24 cm diameter)
In i mitten av ugnen på 225 grader, 15 minuter.
Kakan skall vara mycket lös när man tar ut den, så allt är i sin ordning!
Låt svalna och ha den ståendes i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar