
Var sugen på något lite godare till lunch idag, och det blev crêpes. Felicia åt med god aptit, det är alltid smickrande när hon uppskattar min matlagning.
Jag hade trattkantareller i frysen från i höstas också, så det fick bli en kantarellstuvning till fyllning.
Crêpes, ca 4-5 st
1 dl Dinkelmjöl
1 dl Vetemjöl
2 Ägg
3 dl Mjölk
1 nypa salt
2 msk smält smör / flytande margaring
Fyllning
½ Scharlottenlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
Kantareller eller annan svamp
En skvätt soja
Salt, Peppar
Smör
Mjöl
Matlagningsgrädde
Crêpessmeten blandas ihop och gräddas i panna.
Ett tips! Lägg 1-2 skivor ost på crêpen medan den fortfarande ligger i pannan och 2:a sidan gräddas. Då smälter den lite halvt, och så lägger man sedan stuvningen ovanpå osten.
Fräs lök och vitlök tillsammans med svampen.
Strö över mjöl, beroende på mängd svamp ca ½ msk. Häll över soja och matlagningsgrädde i valfri mängd beroende på hur flytande man vill ha stuvningen. Låt fräsa ett tag och smaka av med salt och peppar.
Jag hade trattkantareller i frysen från i höstas också, så det fick bli en kantarellstuvning till fyllning.
Crêpes, ca 4-5 st
1 dl Dinkelmjöl
1 dl Vetemjöl
2 Ägg
3 dl Mjölk
1 nypa salt
2 msk smält smör / flytande margaring
Fyllning
½ Scharlottenlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
Kantareller eller annan svamp
En skvätt soja
Salt, Peppar
Smör
Mjöl
Matlagningsgrädde
Crêpessmeten blandas ihop och gräddas i panna.
Ett tips! Lägg 1-2 skivor ost på crêpen medan den fortfarande ligger i pannan och 2:a sidan gräddas. Då smälter den lite halvt, och så lägger man sedan stuvningen ovanpå osten.
Fräs lök och vitlök tillsammans med svampen.
Strö över mjöl, beroende på mängd svamp ca ½ msk. Häll över soja och matlagningsgrädde i valfri mängd beroende på hur flytande man vill ha stuvningen. Låt fräsa ett tag och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar