torsdag 4 mars 2010

Dinkelcrêpes med Kantarellfyllning


Var sugen på något lite godare till lunch idag, och det blev crêpes. Felicia åt med god aptit, det är alltid smickrande när hon uppskattar min matlagning.
Jag hade trattkantareller i frysen från i höstas också, så det fick bli en kantarellstuvning till fyllning.

Crêpes, ca 4-5 st
1 dl Dinkelmjöl
1 dl Vetemjöl
2 Ägg
3 dl Mjölk
1 nypa salt
2 msk smält smör / flytande margaring

Fyllning
½ Scharlottenlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
Kantareller eller annan svamp
En skvätt soja
Salt, Peppar
Smör
Mjöl
Matlagningsgrädde

Crêpessmeten blandas ihop och gräddas i panna.
Ett tips! Lägg 1-2 skivor ost på crêpen medan den fortfarande ligger i pannan och 2:a sidan gräddas. Då smälter den lite halvt, och så lägger man sedan stuvningen ovanpå osten.

Fräs lök och vitlök tillsammans med svampen.
Strö över mjöl, beroende på mängd svamp ca ½ msk. Häll över soja och matlagningsgrädde i valfri mängd beroende på hur flytande man vill ha stuvningen. Låt fräsa ett tag och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

View My Stats