tisdag 20 april 2010

Grekisk fylld köttfärslimpa med Tsatziki


Idag blev det fylld köttfärslimpa här hemma. Detta är ett väldigt god rätt som jag lagar ganska ofta.


Köttfärslimpa
Ca 500gr köttfärs
Ströbröd
1 ägg
Oregano
Toamtpuré
Salt, peppar

Fyllning
1 pkt fetaost
Soltorkade tomater
Färsk basilika
Gröna oliver
½ schalottenlök
Tsatziki
Matlagningsyoghurt
Riven gurka
Pressade Vitlöksklyftor
Salt, Peppar
Blanda köttfärsen och platta ut på ett bakplåtspapper.
Hacka/smula ingredienserna till fyllningen och lägg ut i mitten av köttfärsplattan. Rulla ihop.
Kör i ugnen på 190 grader (varmluft) i ca 30 minuter.
Jag gjorde även ugnsstekta potatishalvor i ugnen samtidigt.
Riv ca ½ gurka. Lägg i en skål och strö salt över. Låt stå några minuter så att vätskan ur gurkan dras ur. Häll sedan ut överflödig vätska och tillsätt yoghurt, vitlök och salt och peppar.
Smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. Åh det låter gott om man skulle kunna göra med kycklingfärs istället :)

    Det får jag kanske prova!

    SvaraRadera

 

View My Stats