måndag 26 april 2010

Underbar spenatsoppa med smak av Indien


Idag var jag lite krasslig och ville äta något riktigt nyttigt till middag. Min standardmiddag i sådana situationer är morotssoppa men nu ville jag prova något nytt. Det blev spenatsoppa! I det här receptet använder jag kokosmjölk istället för matlagningsgrädde eftersom mjölkprodukter försvårar för kroppen att ta upp det nyttiga järnet i spenaten. Men här kan man naturligtvis variera sig.
Det här receptet går rakt upp på favoritlistan och kommer att lagas igen!

Ingredienser:

2 gula lökar
2 potatisar
3-500 g fryst hackad spenat
2 dl röda linser
kokosmjölk
färsk eller torkad ingefära
vitlök
citron
gurkmeja
curry av olika slag jag använde orientalisk och mangocurry
spansk peppar eller cayennepeppar
spiskummin
koriander
5 dl vatten
1 buljongtärning

Hetta upp olivolja och bryn löken tillsammans med vitlök, spansk peppar, och den färska ingefäran, tillsätt potatis och alla kryddor. Vänta några sekunder och häll sedan på vattnet, buljongen, linserna och spenaten. Låt puttra under lock i 15 minuter (7 minuter i tryckkokaren).
Mixa soppan slät och tillsätt kokosmjölken och citron efter smak. Smaka av med salt och peppar.

4 kommentarer:

  1. Detta lät ju jättegott!
    2 frågor
    Hade du blötlagt eller kokat linserna innan?
    Vad är vitron?

    SvaraRadera
  2. vitron är den vitaminrikaste delen av citronkärnorna;)

    Jag blötlägger inte de röda linserna.

    SvaraRadera
  3. Haha!! Jag läste det [vi:t-rånn] och trodde det var något indiskt, men det var bara halkfel :-)
    Vet du vad det roligaste är, att jag satt en stund och funderade på hur man öppnar en citronkärna!!

    SvaraRadera

 

View My Stats