onsdag 27 januari 2010

Lottas Mumsbröd


Detta är ett fantastiskt gott bröd - som är busenkelkt att göra eftersom allt bara skall blandas och in i ugnen, ingen knådning och ingen jästid. Bakas i brödformar. Arjan fick provsmaka det idag, och han gillade det verkligen!

Jag fick receptet från min syster, som fått det från en arbetskompis, som i sin tur fått det från någon. Gåtan är vem Lotta är...


2 limpor:

5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar
2½ dl rågkross
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 lit lättfil
Solrosfrön eller pumpakärnor på toppen.

Blanda allt utom fröna.
Häll smeten i 2 oljade brödformar.
Grädda längst ner i ugnen, 175 grader, i 110 min.

Bli inte skrämd av hur många ingredienser det är. Köp hem och prova, du kommer vilja baka det igen.

2 kommentarer:

  1. Åh! Bikarbonatsbröden är fantastiska, jag har alltid ett i frysen. Varierar mina ingredienser med morötter, eller krossade valnötter, kli och linfrön, ibland havregryn - oavsett så blir det alltid gott! Ett riktigt guldrecept.

    SvaraRadera

 

View My Stats