måndag 15 februari 2010

Mumsig lax

En mycket god laxrätt och enkel att göra! Vi tyckte båda att det var jättegott och den här rätten kommer vi att göra igen!

Ingredienser:
lax (tinad)
Broccolli
blomkål
citron
olja
salt o peppar
smaksatt creme fraiche t ex saffran och tomat
fetaost

Förvärm ugnen till 200 C. Lägg broccolli och blomkål i botten på en form, ringla olja över och salta och peppra. Lägg laxbitarna ovanpå. salta och peppra och häll saften från en halv citron över. Blanda creme fraichen med fetaosten och bred över som ett täcke. In i ugnen ca 25 minuter. Servera med potatis.

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Skall ni ut och resa nu igen? Hur var det i Kina?? Det låter väldigt trevligt med Argentina, blir det alla tre då? Vi hörs ju så sällan, så vi får väl tjattra extra mycket på dopet! Jag har inte förberett mig nåt till dopet, alltså mentalt. Jag tänker inte ens på det och när jag väl tänker så tänker jag att; just det, är det redan? ha ha ha!

    SvaraRadera
  2. Idag kom Åsa hit på middag, och då gjorde jag detta receptet! Jättegott, tack för tipset! Och så lätt det var att göra det. Jag hittade inte saffran/tomat creme fraîche, så jag tog med franska örter, och det blev toppen!

    SvaraRadera

 

View My Stats