måndag 3 maj 2010

Chimichurri


När vi var i Argentina nyligen, upptäckte vi (förargligt nog sista dagen) denna underbart goda argentinska
"pesto" som smakar fantastiskt till framförallt kött.
Jag gjorde den i helgen, och den smakade faktiskt lika gott som i Argentina.

Ca 6-8 personer
3 dl finhackad persilja (ca 2 krukor)
1,5 dl olivolja
0,75-1 dl citronjuice
4-5 msk finhackad schalottenlök
3 vitlöksklyftor - finhackade
ca 3-4 tsk chiliflakes (Häll i lite i taget, smaka av!)
Jag körde schalottenlök och persilja i mixer för att få dem riktigt finhackade och att spara lite tid.
Det skall vara bra med sting i den, men många har ju lite svårt för när det blir för spicy, så häll i lite av chiliflaksen i taget och smaka av.

4 kommentarer:

  1. Åh den såg god ut!

    Ska nog bli en klassiker på vårt bord i sommar, då det ska grillas mycket!

    SvaraRadera
  2. Håller med Nina denna kommer bli en given vid grillning i sommar! låter jättegott!

    SvaraRadera
  3. Hej! Vilken jättetrevlig receptblogg ni har skapat. Vad käckt att bara gå in och få ite inspiration ibland, vad duktiga ni två är, det har ni varit sen ni gicki skolan! Kram på er
    Britt

    SvaraRadera
  4. ojojojoj vad god den var!! Fantastisk smak!

    SvaraRadera

 

View My Stats