måndag 15 november 2010

Italiensk Fast Food

Gjorde idag en pasta som var riktigt smarrig!
Den är perfekt att göra när man bokstavligt talat vill kasta ihop något på 10 minuter!

Pasta med Citron & Sparris

1 pkt Färsk Tagliatelle el. Papardelle
1 Citron
1 burk creme fraîche (ej light)
En bunt sparris (Blir även gott med broccoli)
Lite salt

Fräs sparrisen i lite smör, antingen hela eller i bitar. Ta eventuellt bort en del av roten på sparrisen. Är den färsk kan den dessutom behövas skalas för att inte bli träig.
Lägg sparrisen åt sidan en stund, ta i lite olja i pannan/kastrullen, och riv skalet av citronen ner i oljan. Låt bli lite varmt, men inte så det fräser. Sätt under tiden på pastavattnet.
Ner med creme fraîche i pannan, samt lite av saften från citronen, blanda om, smaka av med salt. Sedan häller du tillbaka sparrisen i ctron/fraîche-röran och låter det småputtra några min.
Koka pastan, och servera när den kokat klart!
Riven parmesan över blir pricken över i

Smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. Det här är en rätt som passar oss just nu, supergott och framförallt att det går fort. kommer att provas snart!

    SvaraRadera

 

View My Stats