Gjorde idag en pasta som var riktigt smarrig!
Den är perfekt att göra när man bokstavligt talat vill kasta ihop något på 10 minuter!
Pasta med Citron & Sparris
1 pkt Färsk Tagliatelle el. Papardelle
1 Citron
1 burk creme fraîche (ej light)
En bunt sparris (Blir även gott med broccoli)
Lite salt
Fräs sparrisen i lite smör, antingen hela eller i bitar. Ta eventuellt bort en del av roten på sparrisen. Är den färsk kan den dessutom behövas skalas för att inte bli träig.
Lägg sparrisen åt sidan en stund, ta i lite olja i pannan/kastrullen, och riv skalet av citronen ner i oljan. Låt bli lite varmt, men inte så det fräser. Sätt under tiden på pastavattnet.
Ner med creme fraîche i pannan, samt lite av saften från citronen, blanda om, smaka av med salt. Sedan häller du tillbaka sparrisen i ctron/fraîche-röran och låter det småputtra några min.
Koka pastan, och servera när den kokat klart!
Riven parmesan över blir pricken över i
Smaklig måltid!
måndag 15 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det här är en rätt som passar oss just nu, supergott och framförallt att det går fort. kommer att provas snart!
SvaraRadera