fredag 4 februari 2011

Fiskpudding

Ingredienser:
500 g risgrynsgröt (osötad rulle fungerar bra)
900 g blandad fisk (jag använde 500 g lax och 400 g kolja )
dill
salt
peppar
cayennepeppar
fiskbuljong
3 ägg

Det här är ett superenkelt recept som blir supergott och som dessutom passar bra i lunchlådan.
Sätt ugnen på 225 grader. Koka den vita fisken cirka tio minuter, laxen kan koka med de sista minuterna. Blanda risgrynsgröten med vispat ägg, dill, fiskbuljong, cayennepeppar och salt och peppar. Finfördela fisken med gaffel eller i matberedare och blanda ner i grötblandningen. Häll röran i en ugnsform och in i ugnen cirka 30 minuter.

Godast blir det säkert med skirat smör och potatis, men om man vill göra rätten hälsosammare så kan man servera med potatismos och någon kokt grönsak.
Riktigt gott!

1 kommentar:

 

View My Stats