torsdag 3 februari 2011

Apelsin och äpplebröd


Idag provade jag att baka ett bröd med apelsin och äpple i.

Ingredienser
3 dl vatten
25 gram jäst
2 msk olja
1-1,5 tsk salt
0,75 tsk socker
1 dl linfrön
kross av två apelsiner
1 rivet äpple
Ca 8 dl mjöl

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke och lös det i lite av vattnet. Pressa ur juicen ur två apelsiner och hacka det som blir kvar. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, apelsinkross och rivet äpple. Tillsätt mjölet, lite i taget. Knåda degen väl innan den får jäsa övertäckt med bakduk i 45 minuter. Häll ner degen i formen och låt den jäsa ytterligare ca 25 minuter. Grädda sedan brödet i ugnen, 200 grader i ca 40 minuter.

Det blev supergott, men nästa gång provar jag med morötter istället för apelsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 

View My Stats