tisdag 9 mars 2010

Ananaspaj

Det här receptet har använts flitigt hemma hos oss och hittills har alla tyckt om denna enkla men goda paj!

Ingredienser:

Pajskal:
150 gram smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda ihop ingredienserna och tryck ut dem i en pajform, ca 24 cm i diameter.

Fyllning:
1 ägg
2 dl lätt creme fraiche eller creme fraiche
1 dl socker (kan minskas)
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas avrunnen

Blanda ihop ingredienserna och häll dem över pajdegen.
Grädda i 175 C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Servera med vaniljglass eller grädde.

3 kommentarer:

  1. Tack! Denna har jag smakat hos er, supergod! Skall jag göra snart.

    Du, appropå recept, kan du inte försöka klura fram din mammas bullrecept?

    SvaraRadera
  2. Jag skulle också jättegärna vilja ha det men det är inte min mor som bakat utan en annan välvillig dam som ärvt receptet av sin mamma och de håller det tydligen hemligt... tyvärr!

    SvaraRadera
  3. Aha, synd, för de var ljuvliga!
    /E

    SvaraRadera

 

View My Stats