tisdag 2 mars 2010

Sauerkrat och Kassler i bröd


Idag blev det tysk husmanskost här hemma igen. Till det drack vi god Weissbier, så gott!

Fick en kokbok av Andreas mamma för ett år sen skriven av Tim Mälzer en tysk kock liknande Jamie Oliver som moderniserar husmanskosten. Väldigt roliga recept med lite annorlunda och kreativa idéer.
Här är ett exempel på det.


Ingredienser

1 bit Kassler
1 burk Sauerkraut
1 gul lök, strimlad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 Tomater, tärnade
2 Lagerblad
2 dl vitt vin
2-3 msk Tomatpuré
4 msk Honung
3 msk Senap
1 limpa i lämplig storlek

Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt sauerkrauten och tomatpuréen och hetta upp. Häll i vinet och lagerbladen, och låt koka lugnt på låg värme i ca 20 min. Tillsätt tomaterna de sista 5 min.
Smaka av med honung, salt och peppar.
Smörj in kasslerbiten med senap.
Skär av toppen på limpan, och gröp ur innehållet.
Lägg först ett lager sauerkraut, sedan kasslern, täck med sauerkraut och lägg på toppen av brödet. Slå in hela limpan i aluminiumfolie, och grädda i ugnen 75 min på 170 grader.

1 kommentar:

 

View My Stats